Om oss

Meditationsgruppen i Visby

Vipassana Mindfulness Meditationsgruppen

Vi är en grupp som startade 2008. Vi har regelbundna kvällsmeditationer och bjuder även in lärare för helgkurser ett par gånger om året. Här är du välkommen att upptäcka, bli inspirerad av och fortsätta att fördjupa dig i vipassanameditation eller insiktsmeditation som det också kallas.


Kärnan är den praktiska meditationen. Här erbjuds också möjligheten att ta en närmare titt på det buddhistiska perspektivet vilket kan ge en bredare och fördjupad förståelse av varför vi mediterar och hur vi kan använda erfarenheterna i vardagslivet.  

Kursavgifterna går till hyra och omkostnader för administration och annonsering. Ingen av gruppens fyra ledare tar ut något arvode. Vi kan på så sätt erbjuda en jämförelsevis låg avgift.

Donation - Dana; att praktisera generositet

Vi erbjuder helgkurser till självkostnadspris med inbjudna erfarna lärare. Här tillkommer "Dana" d.v.s. donation till läraren.
Kursavgiften täcker lärarens resekostnader, lokalhyra och administration. Lärare och managers arbetar utan ekonomisk ersättning. I enlighet med den buddhistiska traditionen inbjuds alla deltagare att praktisera generositet genom att ge ett ekonomiskt bidrag. En donationsskål kommer att finnas tillgänglig i slutet av retreaten. Ditt stöd gör det möjligt att erbjuda undervisning i Vipassana-traditionen till självkostnadspris.

Korgmakargatan 59, 621 53 Visby

Copyright © All Rights Reserved